Jordaan Festival

Genieten van rasechte Amsterdamse volksmuziek

6 t/m 8 september 2019

Deel dit evenement:
Jordaan Festival 2019

Elk jaar vindt in augustus het Jordaan Festival plaats op de Appeltjesmarkt in Amsterdam, op de kruising de Marnixstraat / Elandsgracht. Hier vieren we de aloude geschiedenis van de Jordaan met natuurlijk de mooiste levensliederen. Een bijzonder evenement dat al sinds 1975 bestaat en ieder jaar weer georganiseerd wordt door Jan de Bie. 3 dagen lang kun je genieten van rasechte Amsterdamse volksmuziek en grote Nederlandse artiesten. Ook ontbreekt uiteraard het Jordaanensemble niet.

In 2014 bestond het festival maar liefst 40 jaar en is het feest groter dan ooit. Niet 3, maar 4 dagen spektakel met live muziek van grote artiesten als Quincy, Peter Beense, Mick Harren, Ans Tuin en Wesley Bronckhorst.

Sinds 2016 wordt het Jordaan Festival uitgenodigd voor een extra avondeditie in het prestigieuze De La Mar Theater aan de Marnixstraat in Amsterdam. Zo dicht bij onze vertrouwde Appeltjesmarkt, maar toch helemaal anders. Natuurlijk net zo Jordanees, maar dan in de unieke sfeer van de prachtige Wim Sonneveld zaal. Het Jordaan Ensemble verwarmt op deze prachtige avond ons hart met de welbekende Jordanese liedjes, uiteraard in traditionele kledij. Met Frits Tang, Tini de Oude, Hanna Barends en Davey Bindervoet.

Attracties op Jordaan Festival

Bekijk alle attracties

Meer aankomende evenementen

Zomerkermis Amsterdam Osdorp

Zomerkermis Amsterdam Osdorp 31 mei t/m 9 juni 2024

Op de kermis in Osdorp kan jong en oud zich vermaken bij de leukste attracties. Van Break Dance tot (familie)achtbaan en van heerlijke churros tot de grijpkranen. De zomerkermis in het Stadspark Osdorp is er voor de hele familie!